Aangepast penseel (brush) uit dingbat

We gebruiken een dingbat (lettertype) om een Aangepast penseel (brush) te maken. Download hier de dingbat. Pak de zip uit en klik de letter open. Je ziet een aantal bloemmotieven, die in een Aangepast penseel zullen worden omgezet. Het is niet nodig de dingbat in de map Fonts van Windows op te bergen.

Een Aangepast penseel is in PF Studio altijd een bestand waar hoogte en breedte een veelvoud van elkaar zijn. Bijv: 600 breed en 200 hoog met daarop 3 figuren. Of 700 bij 100 met daarop 7 figuren. De Aangepaste penselen bevinden zich in de map Nozzles van PF Studio:

 


 1. Open een nieuw bestand: 600 bij 200 pixels, resolutie 72, transparant.
 2. Activeer het tekstgereedschap - kies de letter In my garden - grootte 150 - kleur zwart - typ een willekeurige letter.
 3. De "letter" komt terecht op een tekstlaag als een bloemmotief.
 4. Rechtsklik op het icoon van de tekstlaag en kies voor Converteer tekst naar afbeeldingslaag: 5. Selecteer het zwart van de letter en vul nu de "tekst" met een verloop via Filter - Kleuren - Verloop; speel darbij met richting en dekking.
 6. Schuif de letter naar de linker zijkant.
 7. Herhaal deze handeling tot er drie letters staan, gelijk verdeeld in hoogte en breedte: 8. Sla deze afbeelding op als bloemen.png: kies voor Interlaced - Geen
 9. Sluit PF Studio.
 10. Berg het bestand bloemen.png op in de map Nozzles van PF Studio in Program Files.
 11. Activeer PF Studio opnieuw.
 12. Open een nieuw bestand en experimenteer met het zojuist aangemaakte Aangepaste penseel (brush), te vinden onder de "aardbei":©Marga de Bruyne
marga.eu
mijneigenfavorieten.nl/oudje