Home

 

De plugin Virtual Photographer

Materiaal voor deze les: klik hier

Deze gratis plugin (insteekfilter) is een goede aanwinst - kijk hier voor voorbeelden.


 1. De installatie:
  1. Download het materiaal voor deze les en pak het zipbestand uit.
  2. Dubbelklik op setup.exe, waarna het bestand wordt uitgepakt en er op het bureaublad een map verschijnt met de volgende inhoud:
  3. Berg de hele map Virtual Photographer op in de map Plugins van PF Studio ├│f
  4. Berg de map op in de speciale map die voor plugins/insteekfilters is aangemaakt. Zie daarvoor eventueel de betreffende les.
 2. De toepassing:
  1. Open de afbeelding voorbeeld.jpg (uit de download Materiaal voor deze les) in PF Studio.
  2. Dupliceer de Achtergrond en werk verder op Laag 1.
  3. Filter - Filter 8bf - Opti Verve Lab - Virtual Photographer:  4. Er is een groot aantal voorinstellingen (presets) , onderverdeeld in twee categorie├źn: Kleur en Zwart-wit:


  5. Sluit het uitrolmenu: Default is het origineel.
  6. Met de pijltjestoets (of scrollwiel van de muis) kunnen alle presets snel in beeld gebracht worden. Het uitrolmenu blijft gesloten en de naam van de actieve preset staat aangegeven:  7. Het venster biedt een aantal mogelijkheden om een preset te bewerken:
   1. Film Type en Film speed, met schuifjes om de toepassing te regelen.
   2. Photographic Style met 3 opties, waarvan Effect een aanrader is.. Ook deze 3 opties hebben een schuifje om de toepassing te regelen.
  8. Het onderste gedeelte van het venster: Settings. Hier kan een gewijzigd preset worden opgeslagen onder een unieke naam met de knop Save. Met de knop Load kan de preset weer opgeroepen worden.
  9. Met de knop Load kan ook een groot aantal extra presets gebruikt worden uit de map Extra Settings. Tijd voor het experiment!
  10. Met de knop Cancel wordt de plugin gesloten en met Process wordt de plugin toegepast (en gesloten).
 3. Om het origineel weer te zien: klik met linker muisknop in het voorbeeldvenster en houd de muisknop ingedrukt: het origineel komt tevoorschijn.
 4. Deze plugin werkt ook op selecties.
 5. Eenmal toegepast op Laag 1 in PF Studio kan het effect nog worden bewerkt met het schuifje voor dekking van PF Studio.

©Marga de Bruyne
marga.eu
mijneigenfavorieten.nl/oudje

Terug naar index Lessen PSPX2 | Home