PhotoFiltre: Installeren

PF: een gratis pakket voor fotobewerking. Eenvoudig in gebruik. Veel externe filters voor fotobewerking zijn binnen de software te installeren en te gebruiken. Het is niet mogelijk te werken met lagen. Daarvoor is PhotoFiltre Studio ontwikkeld, dat 35,00,-- kost. Zie de website van de maker.

 


 1. Download PF hier.
  1. Let op: dit bestand is niet het originele bestand van de Franse website. Het is door John van der Elst samengevoegd met de plugins en de NL taalmodule, zodat de software na installatie compleet is.
  2. Kies voor Opslaan. Opslaan in bijv. de map download van Mijn Documenten. Indien niet aanwezig deze map aanmaken. Pak het bestand uit met bijv. Winzip.
 2. Om te installeren klik op het opgeslagen bestand in de map download van Mijn documenten.
 3. Klik bij het dialoog venster op Uitvoeren - 4 maal op Volgende - Installeren.
 4. Nu wordt het programma geïnstalleerd. Bij de vraag "wilt u het programma starten" is een vinkje geplaatst, dus doorgaan en de software wordt geactiveerd.
 5. Normaal gesproken staat PF nu geïnstalleerd in C"/Program Files/PhotoFiltre: er zijn een paar extra items aan toegevoegd, die in de loop van de lessen aan bod komen. 6. Open een willekeurige afbeelding. Het venster ziet er zo uit:


  1. Aan de rechter kant het Gereedschapspalet;
  2. Bovenaan de menubalk en de Filter-taakbalk;
  3. via Beeld kan men a. en b. in- en uit te schakelen: het vinkje weg is uitgeschakeld; het vinkje geplaatst is ingeschakeld. 7. Om optimaal te kunnen werken met PF zijn de plugins al geïnstalleerd.
 8. Momenteel (jan. 2007) zijn er 27 plugins beschikbaar. Het is aan te bevelen zo nu en dan de Franse website te bezoeken om te zien of er plugins zijn bijgekomen.

© Marga de Bruijne
www.oudje.nl
www.mijneigenfavorieten.nl/oudje