De werkbalk aanpassen in PSP7


 

1. Wanneer je wat langer met PSP bezig bent, krijg je er behoefte aan om de werkbalk boven in je beeld aan te passen aan je eigen wensen. Dat komt voort uit het feit dat je bepaalde opdrachten vaak gebruikt! Op heel eenvoudige wijze kun je aan de werkbalk iconen toevoegen en eventueel verwijderen. We gaan (als oefening) twee iconen toevoegen, dat van de jpeg-exporteren en dat van niets selecteren.


2. Open PSP en klik nu met de rechter muisknop in de werkbalk. Er verschijnt een venster en daar kies je voor aanpassen (helemaal onderaan). Let op: zorg dat je in de werkblak klikt en niet er buiten....


3. Je komt nu in het venster waar je links alle beschikbare iconen kunt vinden en rechts de reeds geselecteerde:

 


4. Zoek nu in het linker venster het icoon voor jpeg-exporteren, klik het aan en klik op toevoegen. Het icoon wordt naar rechts verplaatst en verschijnt in je werkbalk!

 


5. Doe hierna hetzelfde met het icoon: (niets selecteren)


6. Wanneer je een icoon wilt verwijderen uit de rij geselecteerde iconen (het rechter venster dus), klik je dat icoon aan en daarna klik je op verwijderen. Het wordt dan weer toegevoegd aan de beschikbare iconen aan de linker kant.


7. Wanneer je de beginwaarden wilt herstellen klik je op Beginwaarden.


8. Wanneer je de iconen op een andere plaats in de rij wilt hebben doe je dat met de knoppen omhoog/omlaag, die actief worden wanneer een icoon is geselecteerd.


9. Zoals met zoveel: het is even werk maar je hebt er heel veel profijt van!


Marga de Bruyne
www.oudje.nl