Een vectorvorm wijzigen in PSP9

Download bijlage van website


1. We gaan uit van een basisvorm roadsigns, die bij PSP7 standaard werd meegeleverd. Omdat we nu werken met PSP9 is de bijlage meegeleverd. Stop het bestandje in de map Basisvormen van PSP9.

 


2. Activeer het gereedschap voor Basisvormen. Activeer het Palet Lagen, klik op het + vóór roadsigns en alle onderliggende vectorlagen komen in beeld!


3. Klik met de rechter muisknop op de laag handicap access en kies voor kopiëren. Het hele symbool staat nu op het klembord.

 


4. Open een nieuwe afbeelding 400 bij 400, transparant. Ga naar Bewerken - plakken als nieuwe laag en het symbool komt tevoorschijn. Activeer . Trek aan de hendels om het ruim te vergroten. Klik in het Palet lagen met de rechter muisknop op het + voor de vectorlaag en klik op de onderliggende laag . Kies voor eigenschappen. Het venster voor Vectoreigenschappen van deze laag komt in beeld:

.


5. In dit venster gaan we nu wijzigingen aanbrengen. Bij stijlen kies je voor streek: effen, rood . Voor vulling geen wijziging. Dikte omlijning: 3 . Klik op OK en bekijk het resultaat! Dat gaat gemakkelijk en snel... experimenteer nog even door met deze opties.

(verkleind)


6. Op dezelfde manier kun je ook de blauwe achtergrond wijzigen.... eigenschappen van de 2e vectorlaag.


7. Hier is ervoor gekozen de blauwe laag uit te schakelen (kruisje door het oog) en het geheel om te zetten in een rasterlaag (rechts klikken en kiezen voor omzetten in rasterlaag):


8. Nu is de weg vrij om de rolstoel wat op te vrolijken... extra laag erbij... bloemetje erop (tube/plaatjespenseel) en tot slot de achtergrondkleur bepalen! Hier werd gekozen voor een verloop... zie kop van deze les.


©Marga de Bruyne
www.oudje.nl
www.mijneigenfavorieten.nl/oudje